BILDE: Finn Jarle Sæle (t.v.) og Jan Hanvold blir sentrale personer under folkefesten på Moster Kristi Himmelfartsdag.

Folkefest på Moster 9. mai – direkte på TV Visjon Norge

Begivenheten på Betania Moster ønskes velkommen av Visjon Norges leder Jan Hanvold. TV-sendingen herfra varer fra kl. 14 til 17, men selve folkefesten (uten TV), starter med en seremoni ved Moster gamle kirke kl. 13.

 

Talerne og appellene denne dagen blir flere. Hele prosjektet er organisert av avisen Norge IDAG, som er en nær alliert med Visjon Norge. Avisens mangeårige redaktør, Finn Jarle Sæle, blir en av talerne. Han har som tittel på sitt innlegg: «Vi skal fortsatt vende oss mot aust og be til Kvite Krist». Evangelist Harald Mydland skal også tale og hans overskrift er «Arven fra Jerusalem». Mydland sier dette til Norge IDAG når det gjelder kristendommens fotfeste i landet vårt gjennom 1000 år.

 

Mydland: – Derfor er jeg med
– Det gjelder hele vårt samfunn. Og det gjelder deg og meg som lever midt i velsignelsens land Norge. Men vi må ta vare på dette godet som er basis for alle våre andre goder. En feiring på Moster, et tusen-års-jubileum, er helt spesielt. Derfor er jeg med. Det kan innlede et takke-år rundt omkring i landet for kristenarven, det mest verdifulle vi har, sier evangelist og Saron Dals- historiker Harald Mydland.
Sissi og Johannes Kringlebotn, sang-ekteparet er på plass og har gitt sin deltagelse følgende tittel: «Møt kongen og dronningen og hør hva tinget på Moster betydde for land og folk». Professor Torgrim Titlestad skal snakke om «1000 år med kristenrett» og det blir i tillegg appeller ved Anita Apelthun Sæle og Trine Overå Hansen fra Norge IDAG, Frank Søgård og Grete Tangen Olsen. «Misjonsbefalingen» sørger for sang og musikk.

 

Dette er Moster
Moster er ei øy i Bømlo kommune i Sunnhordland, Vestland fylke, på nordsiden av Bømlafjorden, som er Hardangerfjordens ytre del. Moster ligger lengst sørøst i Bømlo kommune; øya utgjør 11,8 km2 og har, inkludert Spyssøya i nordøst, 1889 innbyggere (2023).