BILDE: Doru Cirdei (t.h.) møter Ilie på ny. Sistnevnte var 10 år gammel da han kom og ba om hjelp til seg og familien. Det var det første tilfellet i programmet for de fattige.

De første som fikk hjelp – vi har på ny møtt Veronica og familien

10-åringen som dukket opp i Filadelfia-kirken i Chisinau, Moldovas hovedstad, var den første som fikk hjelp av de fattige. I dag er han 33 år gammel og eldste sønn til Veronica og Victor. Vi har på ny vært hos familien.

 

Ved flere anledninger gjennom Visjon Norges 21 år lange historie har vi fortalt historien om Veronica, Victor og alle barna. Ilie som den omtalte 10-åringen heter, er i dag 33 år gammel og taxi-sjåfør av yrke.
-Da Ilie banket på døra vår responderte vi ganske fort. Ilie fortalte at familien bodde under elendige forhold like borti skogen, på andre siden av hovedveien. Som tak over sitt beskjedne husvære hadde de funnet et gammelt biltak, minnes pastor Doru Cirdei.
Historien til denne familien har ofte vært fremme i TV Visjon Norges sendinger. Ikke minst fordi dette var det første tilfellet i kirkens hjelpeprogram, men også fordi Visjon Norges leder, Jan Hanvold, var med og fikk se elendigheten på nært hold.
Og det gikk bra med familien. De ble tatt hånd om. Menigheten investerte i eiendom, de fikk bygget hus og i dag er alt klappet og klart med flott brostein innenfor porten, rundt huset. Familien er sigøynere, men ble fostret i Filadelfia, utdannet, frelst og ble raskt faste kirkegjengere.

 

De fikk syv barn
Veronica er i dag 50 år gammel, mannen Victor er fem år eldre. De fikk syv barn. Tre av de minste bor hjemme og to av de eldre barna og dere familier bor også på eiendommen. Veronica og Victor er blitt velsignet med åtte barnebarn. Men det blir nok flere.
-De startet å bygge huset for ca. 20 år siden. Det har tatt sin tid, men nå er alt ferdig, forteller Doru Cirdei der han vandrer rundt på eiendommen. Det er lenge siden han har vært her nå.
Historien om denne familien, den første som ble hjulpet gjennom Filadelfia-kirkens program for fattige, endte uendelig godt. Og mange andre har fulgt etter på en like lykkelig måte i årene etter.

 

Reportasjer kommer
En ny reportasje om Veronica og Victor, deres historie og nåværende liv kommer på TV Visjon Norge i slutten av mai.
TV Visjon Norge er i Moldova i disse dager og produserer innslag til det som skal markere Filadelfia-kirkens 30 år og Doru Cirdeis 40 år som Herrens tjener.

BILDE: Her, to hundre meter fra Filadelfia-kirken, holdt de til under de mest kummerlige forhold, Veronica, Victor og familien.