BILDE: Mor og datter. Det sies at eplet ikke lander langt ifra stammen. Det fikk publikum erfare da programleder Liv Søvde Kallevig fikk med seg moren, Signe Rygh Søvde, som gjest i «Studio Direkte» onsdag kveld.

Programlederen fikk mamma på besøk i «Studio Direkte»

Signe Rygh Søvde er navnet på moren til programleder Liv Søvde Kallevig. Onsdag var hun en av gjestene i «Studio Direkte. – Vi opplever alle tøffe tider, men ved å leve etter Guds ord blir det ikke så vanskelig likevel, sa hun.

 

Og hun fortsatte: – Det er noe som heter tro, håp og kjærlighet. Størst blant dem er kjærligheten. Tidene blir alltid bedre. Vi har Herren med på laget og Han hjelper oss alltid med å fullføre løpet, fortalte hun under torsdagens sending av «Studio Direkte». 

 

Ekskluderer ingen
Signe Rygh Søvde fra Porsgrunn er en kvinne som på ingen måte har valgt minste motstands vei. Hun har født ni barn. Likevel har hun tatt både utdanning, etterutdanning og ellers stått i full jobb. Man skulle tro at Søvde har hatt nok med å passe på seg selv og familien, men i «Studio Direkte» fortalte hun og datteren Liv om hvor viktig det er å inkludere alle, uansett.
–Jeg husker spesielt en gang vi var ute og kjørte. Du hadde nettopp plukket opp en full haiker og valgte å dele Evangeliet med ham. Der og da tenkte jeg at det var unødvendig, men i dag forstår jeg at jeg tok feil, fortalte Liv til moren under sendingen.
Det var den samme innstillingen som gjaldt i selve familiehjemmet. Der sto dørene åpne for både rusavhengige, utlendinger (og alle andre for den saks skyld) med behov for opphold, fortalte de to.

 

–Finn en menighet hvor du trives
For Rygh Søvde ligger deler av nøkkelen til et godt liv i å finne i et godt kristent fellesskap. Selv har hun vært aktiv i «Grenland Kristne Senter» i mange år. Det kan ellers nevnes at menigheten er blant Visjon Norges sendepartnere og regelmessig produserer TV-programmer for kanalen.
–Det er flott med Kristen- TV, men jeg vil likevel råde alle til å finne en god menighet hvor man trives. Det er viktig, fortalte hun.
Selv om Liv Søvde Kallevig først fikk et personlig møte med Herren i slutten av 30-årene hadde hun på ingen måte en oppvekst fritatt for kristendomsundervisning. Hver søndag var det rett på søndagsskole for hele søskenflokken. For moren var det viktig å lære bort hvor viktig det er å sette av tid med Jesus.
–Jeg husker flere ganger hvor jeg fortalte deg og søsknene dine at det ene toalettet kom til å være opptatt en stund. Da skulle jeg sette av tid med Jesus. Ved behov måtte dere heller bruke det andre toalettet. Det ble respektert, fortalte Rygh Søvde.