BILDE: Det blir langt ifra første gangen pastor Victor Petrenko leder møte i Studio 28 i Oslo. Her sammen med kona Tatjana under en tidligere sending av «Good News Europe» fra samme sted.
 

Inviterer til møter med pastor Victor Petrenko hver søndag

De fleste blant Visjon Norges publikum har nok fått med seg den ukrainske pastoren Victor Petrenko som, selv under hard motstand, bestandig virker til å være i godt humør. Det kan nok ha å gjøre med hans tro til Herren å gjøre. Nå har han fått fast tid til å arrangere møter i Studio 28 i Oslo søndager kl. 17.00

 

Møtene blir imidlertid enn så lenge ikke sendt på TV. Derfor anbefales publikum fysisk å komme til Møllergata 28 i Oslo, hvor Studio 28 er plassert.
Victor taler på engelsk. Leder Visjon Norge, Jan Hanvold, forsikrer imidlertid om at det er nok å kunne norsk for å få utbytte av møtene:
–Vi skal sørge for at han får med seg en tolk til å oversette, forteller han.

 

Blitt en viktig skikkelse på kanalen
Selv om det ikke er mange måneder siden Victor Petrenko og hans familie kom til Norge for første gang, er han likevel rukket å bli en viktig skikkelse på kanalen. Under den russiske invasjonen av Ukraina tidligere i år levde Petrenko og hans familie under bomberegn i 30 dager frem til de klarte å forlate den krigsherjede hovedstaden Kyiv. Fluktruten gikk gjennom Polen til Norge. Her ble de raskt invitert inn i varmen hos Visjon Norge – bokstavelig talt. Siden ankomst har Pastor Petrenko, kona Tatjana og hans mor vært bosatt på Visjon Gjestegård i Hokksund.
Siden den gang har han regelmessig gjestet flere av Visjon Norges programmer, deriblant «Studio Direkte» på kveldstid. Han var også en av flere sterke talere under årets «Camp Meeting» på Lista. Det i tillegg til å allerede ha ledet flere engelsk-språklige direktesendinger fra Studio 28 under konseptet «Good News Europe» på Vision Heaven.
Til tross for de ekstreme omstendighetene han og hans familie har opplevd, virker han likevel til å være ved et usedvanlig godt humør:
–Gleden i Herren er vår styrke, selv om vi har mistet alt. Halleluja, sa han sammen med sin kone til Visjon Norge tidligere i år.