Israelhelg

Vi inviterer til Israelhelg på Hallingskarvet Fjellstue.

Igjen arrangerer vi Israelhelg på Hallingskarvet Fjellstue. På grunn av den store begeistringen fra helgen i fjor, har vi også denne gang Bibelsk arkeologi som hovedemne. Foredragsholdere denne gang er Tore Wilhelmsen, Viveka Pontén og Manfred Schimmelpfennig. Først ut, dvs torsdag kveld, er Tore Wilhelmsen, som har flere turer til det mange tror er funnstedet til Noahs Ark ved Ararat-fjellene i Tyrkia. Nå kan du bli presentert dette emnet fra en som selv har vært på stedet og studert de funn som har blitt gjort. Fredag morgen får vi høre Manfred Schimmelpfennig gi en oversikt over hva vi vet om Bibelsk arkeologi, metodikk og kildemateriale. Siden han ble en troende har han vært opptatt av arkeologi i Israel. Blant annet har han lagt ned mange timer på å systematisere funn av jødiske graver i Jerusalem. På fredag kveld får vi høre Viveka Pontén. Hun har vært på flere arkeologiske ekspedisjoner i Sinai, Saudi Arabia og Israel. Nå vil hun snakke om hva man vet om Sodoma og Gomorra, to av byene som Gud ødela ved Dødehavet. På lørdag morgen taler hun om betydningen av funnene av de bibelske skriftene fra Qumran. På lørdag kveld får vi igjen høre Manfred Schimmelpfennig. Denne gang er det “føttene,” eller Gilgal, som får en nærmere studie. Siden sist har vi hatt mulighet til å få utvidet horisonten om dette emnet. På søndag morgen vil det viktige spørsmålet om vannforsyningen til Tempelhøyden bli tatt opp.

Vi vil også vise video som tidligere ikke har blitt vist på tv, så det er mye å glede seg til. Pris for helpensjon i dobbeltrom fra torsdag til søndag er kr 2550,- og dekker mat, overnatting. I enkeltrom koster det kr 3700,-. Seminaravgift på kr 500,- er inkludert i denne prisen. Det er allerede mange som har meldt seg på, men vi håper selvsagt at så mange som mulig kan bli med oss på dette seminaret.

Påmelding til Hallingskarvet Fjellstue på telefon 32 21 13 11.

Vanntilførselen til Jerusalem er et tema som blir belyst; Det nederste av de tre Salomobassengene.

Gomorra, her med  Masada i bakgrunnen.

Et tema er en gjennomgang av funnet av Noahs ark. Her med Ararat i bakgrunnen (Foto: Noahs Ark Scans)

Program torsdag 16. februar
18:00 Middag
19:30 Åpning – Seminar; Tore Wilhelmsen:Funnet av Noahs ark 

Program fredag 17. februar
09:00 Frokost
10:00 Formiddagsseminar; Manfred Schimmelpfennig:
            Bibelsk arkeologi – hva vet vi?
13:00 Matpakkelunsj
           Tid for egne aktiviteter
18:00 Middag
19:30 Kveldsseminar: Viveka Pontén:  Sodoma og Gomorra

Program lørdag 18. februar
09:00 Frokost
10:00 Formiddagsseminar; Viveka Pontén:  Funnene i Qumran
13:00 Lunsj
           Tid for egne aktiviteter
18:00 Middag
19:30 Kveldsseminar: Manfred Schimmelpfennig:
            Enda en fot – et nytt Gilgal           

Program søndag 19. februar
09:00 Frokost
10:00 Formiddagsseminar; Manfred Schimmelpfennig:
            Jerusalem og Tempelhøydens vannforsyning
13:00 Lunsj – deretter hjemreise

Påmelding til Hallingskarvet Fjellstue på telefon 32 21 13 11.

Hjertelig Velkommen!

ISRAELKANALEN I SOSIALE MEDIER