August 2023

Slik var situasjonen ved TV-huset i Mjøndalen fredag morgen etter stormen Hans (Foto: Christina Sengsvoll)

Uværet Hans førte til ras, ødeleggelser og store flomskader. De voldsomme nedbørsmengdene resulterte i at Camp Meeting på Hallingskarvet Fjellstue ble kansellert. TV-sendingen gikk fra tv-huset, og heldigvis klarte vi å holde det tørt for den stigende  Drammenselva. Kommunen satte opp et gjerde utenfor for å hindre vannet å nå opp til veggene. På innsiden arbeidet man med en kraftig pumpe for å holde grunnvannet unna. Samtidig ble det rigget for alternativt studio på Visjonskaféen. Vi er takknemlig til Herren for at vannet ikke førte til skade på tv-huset eller utstyret. Mest av alt takker vi Gud for at ingen mennesker ble drept i flom og jordskred.

En drøy uke etter: Her gikk et av rasene som stengte riksvei 50. (Foto: Chistina Sengsvoll)

De første talerne på Camp Meeting var ekteparet Sandy og Oded Shoshani. De tok utfordringene vi stod overfor på strak arm. På tirsdag morgen kjørte vi gjennom Numedal på vei til Hallingskarvet. Nesten framme på Geilo, fikk vi melding om at et jordskred hadde gått over riksvei 50, like ovenfor krysset til riksvei 7. Vi avventet situasjonen og stoppet på Geilo for en lunsj. På kartet fant vi en vei rundt rasområdet og hadde tenkt å prøve denne løsningen. Men så kom det varsler om evakuering på mobilen. Da fungerte ikke denne planen lenger. Vi returnerte derfor til Mjøndalen for å delta på direktesendingen fra studioet der.

Oded og Sandy Shoshani på Studio Direkte.

På tirsdag ble det en presentasjon av ekteparet Shoshani på Studio Direkte. Oded begynte med å dele Guds ord, hvor temaet var Guds karakter. Med programleder Liv Søvde kunne Sandy og Oded fortelleom hvordan de traff hverandre og hvordan de kom til tro på Jeshua som Messias. Gjennom tjenesten som pastorer har de fått en spesiell byrde for unge som sliter med kjønnsforvirring. Et annet emne er de som sliter etter seksuelle overgrep.  I mange tilfeller er dette ting som er så vanskelige å forholde seg til at det ofte ties ihjel. Dette er ting som dessverre også finnes i forsamlingene. Deres fremste oppdrag er å ta vare på de farløse og enkene, det vil si de som ikke har noen til å beskytte seg. Gjennom intervjuet fikk vi som seere et bedre innblikk i deres liv og tjeneste som pastorpar i forsamlingen Melech Hamlachim (Kongenes Konge) i Jerusalem.

God utsikt over Drammen: Sandy og Oded Shoshani sammen med min kone og meg på Spiralen.

Videre delte Sandy om hvordan hun møtte Jeshua. Hun vokste opp i en religiøs jødisk familie, hvor de fulgte kosher-reglene. Gjennom oppveksten var hun desperat etter å møte Gud. På universitetet delte hun rom med en kristen som sa hun hadde mottatt Jesus i sitt hjerte. Hun kunne merke at noe hadde skjedd med henne, for hun hadde en fred som Sandy savnet, og som gjorde henne både sint og sjalu. Dette ledet etterhvert til en fortvilelse fordi hun ikke kunne forandre seg selv. Hun gråt og kunne ikke sove. Til slutt spurte romvenninnen om hun kunne hente den personen som hadde ledet henne til frelse. Klokken tre på natten tok hun mot Jeshua som sin frelser. Det var meget gripende å høre henne fortelle om skrittene videre som nyfrelst og hvordan hun opplevde Guds omsorg. Vi vil sende dette på nytt senere.

Turledere for Visjon Norges  reise til Løvhyttefesten i Israel.

På grunn av at Jan Hanvold må ta det med ro en stund framover, blir det en anderledes Løvhyttefest for Visjon Norge. Vi gjennomfører turen som planlagt, men uten direkte tv-sendinger. Det blir Studio Direkte fra Mjøndalen. Jeg blir med som turleder sammen med min kone Christina. Dette er noe jeg gleder meg til. Vi har jo stått sammen om Israel hele tiden, og nå får vi mulighet til å arbeide som et team sammen. Vi kommer selvsagt til å bidra i sendingene via video-link.

Leo Matanel: Et av barna vi har sponset gjennom Be’ad Chaim.

Gjennom Operasjon Moses har Be’ad Chaim hjulpet over 5000 kvinner med å ta beslutningen å beholde barnet sitt. I juli fikk jeg tilbakemelding om et av barna vi var med å sponse i fjor. Leo Matanel ble født 25. februar 2022. Moren Galit var 24 år gammel da hun oppdaget at hun var gravid. Hun hadde gjennomgått to aborter tidligere og trodde at det var løsningen også denne gang. Men hun kviet seg og hadde ikke lyst til å gjennomgå en ny abort. Heldigvis hadde hun hørt om Be’ad Chaim og ringte deres hjelpelinje. Rådgiveren kunne gi henne den kjærlighet og støtte hun trengte slik at hun kunne velge livet for sin lille gutt. Galit forteller at han er en søt, morsom og aktiv gutt, som utvikler seg normalt og bringer glede til sin mor. Navnet Leo fikk han fordi det betyr sterk, og Matanel for at han er en gave fra Gud. Galit er en 25 år gammel alenemor. Faren til Leo Matanel er ute av bildet på grunn av sin voldelige oppførsel. Galit er veldig takknemlig for hjelpen hun har mottatt det siste året. De månedlige bidragene og bleiene har hjulpet henne gjennom hver måned. Det var en stor velsignelse for henne å vite at hun kunne kjøpe alt hun behøvde for sin dyrebare Leo. Og hun gir en spesielt stor takk til oss som sponsor, og sier at det virkelig utgjorde en stor forskjell. Stor takk til dere som trofast står med og støtter Israelkanalen!

Bønnemne: Visjon Norge trenger en vellykket snuoperasjon.

Visjon Norge har en vanskelig tid med store økonomiske utfordringer. Ledelse og styret gjennomfører en snuoperasjon for å vende underskudd til pluss. Samtidig er Jan Hanvold sykemeldt etter hjerteinfarkt. Mange forteller at de ber for Visjon Norge og Jan daglig, og omsorgen varmer. Jeg vil be dere om fortsatt forbønn og støtte for Jan og familien, Visjon Norge og Israelkanalen. Takk for all forbønn!

ISRAELKANALEN I SOSIALE MEDIER